Agilityjaoston piirinmestaruussäännöt

HELSINGIN SEUDUN KENNELPIIRI RY:N AGILITYN PIIRINMESTARUUSSÄÄNNÖT

1 OSALLISTUMISOIKEUS

1.1 YLEISTÄ

Ohjaajan on oltava Kennelliiton tai kennelpiirin jäsenyhdistyksen jäsen. Ohjaajalla on oltava voimassa oleva kilpailulisenssi.

Piirinmestaruuskilpailuun voivat osallistua koirat, jotka ovat tunnistusmerkittyjä ja rekisteröityjä Suomen Kennelliiton rotukoirarekisteriin tai koirarekisteriin kennelpiirin vaatimusten mukaan. 

1.2 YKSILÖPIIRINMESTARUUSKILPAILU

Piirinmestaruudesta saa kilpailla jokainen ilmoittautumishetkellä (viimeinen ilmoittautumispäivä) kennelpiirin alueella vakinaisesti asuvan omistajan koira riippumatta omistajan/ohjaajan edustaman yhdistyksen kotipaikasta. Useamman omistajan koira kilpailee sen omistajan kennelpiirin mestaruudesta, jonne koira on pääasiassa sijoitettu. Koira voi kilpailla vuosittain vain yhden kennelpiirin mestaruudesta.

Piirinmestaruuden voittaneella koiralla on oikeus puolustaa mestaruuttaan seuraavan vuoden piirin-mestaruuskilpailussa.  Osallistuminen on ilmainen.

Kennelpiirien agilityn yksilöpiirinmestaruuskilpailu järjestetään vuosittain XS-, S-, M-, SL- ja L-luokissa. Kennelpiirin yksilöpiirinmestaruuskilpailu käydään agilityn ylimmässä tasoluokassa.  

Yksilöpiirinmestaruuskilpailu koostuu kahdesta kilpailusta, joiden yhteistulos ratkaisee piirinmestaruuskilpailun sijoitukset. Toinen kilpailuista käydään agilityradalla ja toinen hyppyradalla. Kumpikin kilpailu on virallinen, ja niissä noudatetaan kaikilta osin agilitysäännöstöä.

Piirinmestaruusarvo jaetaan XS-, S-, M-, SL- ja L-luokissa. Mikäli useampi koirakko päätyy tuloksissa samaan virhepistemäärään ja samaan suoritusaikaan, piirinmestaruus selvitetään uusintaradalla. Muiden sijoitusten ollessa kyseessä agilitytuomarin päätöksellä voidaan suorittaa uusinta tai sijoitus jaetaan. Uusintasuoritukset eivät vaikuta koirakon saavuttamaan tulokseen; uusintasuorituksella ratkaistaan vain sijoitukset.

1.3 JOUKKUEPIIRINMESTARUUSKILPAILU

Kennelpiiriin kuuluvilla yhdistyksillä on oikeus lähettää joukkue joukkuepiirinmestaruuskilpailuun. Rotujärjestöt kilpailevat sen kennelpiirin joukkuepiirinmestaruuskilpailussa, jonka alueella rotujärjestön kotipaikka on.  Kilpailu käydään agilityradalla.

Yhdistys voi osallistua yhdellä joukkueella/kokoluokka (XS, S, M, SL, L) kennelpiirin joukkuepiirin-mestaruuskilpailuun. Edellisen vuoden piirinmestarijoukkueet saavat osallistua ylimääräisinä joukkueina kilpailuun edellyttäen, että joukkueessa on vaihtunut enintään yksi koira.  Osallistuminen on ilmainen.

Ohjaaja voi osallistua usean eri kennelpiirin joukkuepiirinmestaruuskilpailuihin eri koirilla.  Yhden kennelpiirin joukkuepiirinmestaruuskilpailussa ohjaaja voi yhdessä kokoluokassa edustaa vain yhtä yhdistystä.

Koira voi kilpailla vain yhden kennelpiirin joukkuepiirinmestaruuskilpailussa kalenterivuosittain.

Joukkuekilpailuun ilmoitetaan neljä koiraa ja varakoira.  Varakoiran saa ilmoittaa useampaan saman yhdistyksen joukkueeseen, mutta se saa kilpailla vain yhdessä joukkueessa.  Koirat saavat olla myös alempien luokkien koiria.  

Joukkueen kolmen parhaan koiran tulos lasketaan lopputulokseen.  Joukkuekilpailussa tuloksen ollessa sama eri joukkueilla, voittaa se joukkue, jolla on radalta vähemmän virheitä.

1.4 NUORISOPIIRINMESTARUUSKILPAILU

Kilpailu käydään virallisen kilpailun kakkosluokkien (XS 2, S 2, M 2, SL 2 ja L 2) yhteydessä agilityradalla.

Kilpailu on avoin piirin alueella asuville nuorisoharrastajille. Osallistumisoikeus on viimeistä kertaa sinä vuonna, kun henkilö täyttää 18 vuotta.

Kilpailu on maksuton, mutta mikäli koira kilpailee kakkosluokassa ja osallistuu myös viralliseen kilpailuun, niin silloin kilpailija joutuu maksamaan virallisen kilpailun osallistumismaksun.

Nuorisopiirinmestaruuskilpailuun voi ilmoittautua vielä kilpailupaikalla ennen kyseisen kokoluokan alkua.

Näin tehtäessä kilpailusuoritus tapahtuu luokan viimeisenä, jollei koirakkoa ole ilmoitettu viralliseen kakkosluokan kilpailuun.

2 ILMOITTAUTUMINEN

Kennelpiirien agilityn piirinmestaruuskisoihin ilmoittaudutaan kilpailunjärjestäjän antamien ohjeiden mukaisesti viimeiseen ilmoittautumispäivämäärään mennessä.  Vain maksetut ilmoittautumiset hyväksytään.   

Koirakon tulee ilmoittautua kumpaankin yksilökilpailuun ja lisäksi merkitä ilmoittautumiseensa osallistuvansa piirinmestaruuskilpailuun.

Piirinmestaruusjoukkueen kokoonpano ilmoitetaan yhdistysten kautta, eikä sitä voi muuttaa ilmoittautumisajan päätyttyä.

3 MUUT SÄÄNNÖT

Muilta osin noudatetaan SAGI:n agilitykilpailuiden järjestämisohjetta.