Vuoden Nuori Koiraharrastaja

Vuoden nuoreksi koiraharrastajaksi 2017 valittiin henkilö, joka on aloittanut pehmoleluista ja kipinän – ja koiran – saatuaan alkanut harrastaa aktiivisesti. Pehmokoiran kanssa hän on voittanut Lelukoiranäyttelyn vuonna 2013, ja myöhemmin kettuterrierin kanssa sijoittunut hienosti rally-tokokilpailuissa voittajaluokassa asti! Mestariluokkakin on jo päästy korkkaamaan hyväksytyllä tuloksella. Hän on myös päässyt esittelemään rally-tokoa Lemmikkimessuilla, toiminut Hakunilan seudun koiraharrastajissa ja harjoitellut agilitya lainakoiran kanssa. Vuoden nuori koiraharrastaja 2017 on Linnea Pietikäinen, onnea! Kuva Linneasta on otettu palkitsemistilaisuudessa Helsingin seudun kennelpiirin vuosikokouksen yhteydessä 20.3.2018. Kuvan on ottanut Outi Toni.

Vuoden nuori koiraharrastaja-palkitut

2017 Linnea Pietikäinen, Helsinki

2014 Natalia Kiesi, Espoo

2013 Elina Kollanus, Vantaa

2012 Mette Helin, Helsinki

2011 Wilhelmiina Pironetti, Helsinki

2010 Sanni Räsänen, Vantaa


Helsingin seudun kennelpiirin nuorisojaosto järjestää Vuoden Nuori Koiraharrastaja -kilpailun. Tarkoituksena on kannustaa nuoria koiraharrastajia esimerkilliseen koiranpitoon ja aktiiviseen kennelharrastukseen.

Palkinnon voi ansaita esimerkiksi nuori, joka on menestynyt hyvin jonkin koiraharrastuksen kilpailuissa. Aivan yhtä hyvin voidaan palkita nuori, joka osallistuu ennakkoluulottomasti monenlaisiin eri koiraharrastuksiin koiransa kanssa, tai joka muuten toiminnallaan edistää hyvää koiraharrastusta esimerkiksi osallistumalla aktiivisesti kennelyhdistyksen toimintaan. Nuoren ansioita arvioidessa tärkeimpiä ovat esimerkillinen koirien käsittely ja hoitaminen, sekä huomaavainen ja oma-aloitteinen asenne.

Jäsenyhdistykset, rotujärjestöt, rotuyhdistykset, kennelpiirin jaostot tai voivat ehdottaa palkittavaksi mielestään sopiva, pääkaupunkiseudulla asuvaa alle 18-vuoriasta koiraharrastajaa kirjoittamalla vapaamuotoisen esittelyn palkittavaksi ehdotettavasti nuoresta. Myös nuoret voivat itse lähettää itsestään vapaamuotoisen esittelyn tai ehdottaa ystäväänsä palkinnon saajaksi. Yhdistykset ja jaostot voivat asettaa useita ehdokkaita.

Vuoden Nuori Koiraharrastaja valitaan vuosittain ja valituille luovutetaan kiertopalkinto Helsingin seudun kennelpiirin vuosikokouksessa. Palkituista nuorista kootaan esittelykansio, joka jää Helsingin seudun Kennelpiirin nuorisojaoston haltuun.


Sanni Räsänen: Vuoden nuori koiraharrastaja 2010.