Vuoden Nuori Koiraharrastaja

Vuoden nuori koiraharrastaja 2018 on Sandra Koivistoinen! Onneksi olkoon!
Sandra on 17-vuotias aktiviinen koiraharrastaja Vantaalta, joka harrastaa koiransa kanssa mm. tokoa ja agilityä. Oman ja lainakoirien treenaamisen lisäksi hän tekee arvokasta vapaaehtois-ja talkootyötä eri koiraseuroissa -ja yhdistyksissä. Hän on kilpaillut myös useamman vuoden junior handler - kilpailuissa.  Sandran koiraharrastus on monipuolista.


Kuva: Outi Toni 

Vuoden nuori koiraharrastaja-palkitut


2018 Sandra Koivistoinen, Vantaa

2017 Linnea Pietikäinen, Helsinki

2014 Natalia Kiesi, Espoo

2013 Elina Kollanus, Vantaa

2012 Mette Helin, Helsinki

2011 Wilhelmiina Pironetti, Helsinki

2010 Sanni Räsänen, Vantaa


Helsingin seudun kennelpiirin nuorisojaosto järjestää Vuoden Nuori Koiraharrastaja -kilpailun. Tarkoituksena on kannustaa nuoria koiraharrastajia esimerkilliseen koiranpitoon ja aktiiviseen kennelharrastukseen.

Palkinnon voi ansaita esimerkiksi nuori, joka on menestynyt hyvin jonkin koiraharrastuksen kilpailuissa. Aivan yhtä hyvin voidaan palkita nuori, joka osallistuu ennakkoluulottomasti monenlaisiin eri koiraharrastuksiin koiransa kanssa, tai joka muuten toiminnallaan edistää hyvää koiraharrastusta esimerkiksi osallistumalla aktiivisesti kennelyhdistyksen toimintaan. Nuoren ansioita arvioidessa tärkeimpiä ovat esimerkillinen koirien käsittely ja hoitaminen, sekä huomaavainen ja oma-aloitteinen asenne.

Jäsenyhdistykset, rotujärjestöt, rotuyhdistykset, kennelpiirin jaostot tai voivat ehdottaa palkittavaksi mielestään sopiva, pääkaupunkiseudulla asuvaa alle 18-vuoriasta koiraharrastajaa kirjoittamalla vapaamuotoisen esittelyn palkittavaksi ehdotettavasti nuoresta. Myös nuoret voivat itse lähettää itsestään vapaamuotoisen esittelyn tai ehdottaa ystäväänsä palkinnon saajaksi. Yhdistykset ja jaostot voivat asettaa useita ehdokkaita.

Vuoden Nuori Koiraharrastaja valitaan vuosittain ja valituille luovutetaan kiertopalkinto Helsingin seudun kennelpiirin vuosikokouksessa. Palkituista nuorista kootaan esittelykansio, joka jää Helsingin seudun Kennelpiirin nuorisojaoston haltuun.


Sanni Räsänen: Vuoden nuori koiraharrastaja 2010.