Kurssit ja koulutukset

Kasvattajan perus- ja jatkokurssit

Kasvattajan peruskurssin tavoitteena on yleisen koiratietouden lisääminen. Kurssi on avoin kaikille koirien jalostuksesta ja kenneltoiminnasta kiinnostuneille, ja pakollinen kennelnimen saamiseksi. Kurssille voi osallistua henkilö, joka täyttää kuluvana vuonna vähintään 15 vuotta. Tiedot tulevista kursseista löytyvät Kennelliiton Tapahtumakalenterista.

Lisää tietoa kasvattajan peruskurssista löydät Kennelliiton sivuilta.

Tottelevaisuuskoulutukset

Tottelevaisuus- eli tokojaosto järjestää eri tasoisia tottelevaisuuskoulutuksia kaikille koirille omistajineen ympäri vuoden. Tarkempia tietoja koulutusryhmistä ja ajankohdista löydät Tottelevaisuusjaoston sivuilta tai kysymällä lisätietoja puh. 040 506 0240  / Veli-Matti ”Wille” Vuorikoski. Paikalliset koirayhdistykset, rotujärjestöt ja koirakoulut järjestävät myös tottelevaisuuskoulutuksia. Yhdistykset ja niiden yhteyshenkilöt löytyvät kohdasta Jäsenyhdistykset.

Metsästysjaoston koulutukset

Metsästyskoirajaosto järjestää lajeista AJOK, BEAJ, DRAJ, HIRV, HIRV-J ja KARH palkinto- ja ylituomareille perus- ja jatkokoulutusta. Parhaiten löydät tiedot tulevista kursseista Kennelliiton tapahtumakalenterista.

Koetoimitsijakurssit, koulutusohjaajakurssit

Jaosto järjestää koetoimitsija 1 -kursseja, erikoistumiskursseja edellisen kurssin käyneille (koetoimitsija 2 - PK-kokeet, luonnetesti) ja koirankouluttajakursseja (koulutusohjaajakurssin 1 osa).

Lisätietoa koetoimitsijan peruskurssista

Näyttelytotutukset

Seura- ja kääpiökoirajaosto järjestää näyttelytotutuksia keväisin ja syksyisin. Tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Tunnistusmerkitsijäkoulutus

Ylituomarikoulutus

Ylituomarikoulutuksen tarkoituksena on valmistaa päteviä ja vastuustaan tietoisia ylituomareita ja huolehtia siitä, että ylituomareita on kussakin koemuodossa riittävästi. Koulutuksella ja jatkokoulutuksella pyritään yhtenäistämään koe- ja kilpailuarvostelua sekä pitämään tuomarikuntaa jatkuvan kehityksen tasalla.

Ylituomarikoulutus jakautuu viiteen eri vaiheeseen:
1. Rotujärjestön ennakkovalmennus tai erikoistumiskurssit
2. Peruskoulutus SKL-FKK:n toimesta
3. Erikoistumiskoulutus rotujärjestöjen tai -liittojen toimesta
4. Koearvostelut tai mahdolliset harjoitusarvostelut
5. Ylituomariksi pätevöiminen

Esityksen ylituomariperuskurssille tekee hakijan oma jäsenyhdistys todettuaan, että henkilö on ylituomaritehtäviin sopiva ja täyttää ylituomarille asetettavat vaatimukset. Esitys tehdään kirjallisesti käyttäen SKL-FKK:n ylituomarikokelaskaavaketta ja osoitetaan hakijan kennelpiirille, joka hyväksyy hakijat koulutukseen.

Jäsenyhdistyksen tehtävänä on huolehtia siitä, että eri koemuotoihin saadaan riittävästi ylituomareita.

Yhdistykset vastaavat siitä, että ylituomarikokelaat todella ovat sellaisia henkilöitä, jotka sopivat ylituomaritehtäviin. Yleensä vain jäsenyhdistykset tuntevat hakijat niin hyvin, että pystyvät tämän arvioinnin tekemään.

Lisää tietoa ylituomariksi pätevöitymisestä löytyy Kennelliiton ohjeista
Palkintotuomareiden ja ylituomareiden koulutus ja pätevöiminen sekä toiminta

Näyttelytoimikuntien koulutus